Handbalul românesc este gata să treacă la un alt nivel, din punct de vedere tehnologic. Trei antrenori tineri au pus pe picioare o aplicație care poate revoluția această disciplină la toate nivelurile. Este vorba despre Aplicația Dive Shot- Handball Statistics, care a fost deja testată de Alexandru Nae, antrenor în cadrul SCM Politehnica Timișoara și în cadrul CNOPJ Timișoara.
Florin Ciupitu și Horia Iancu, de la CS Activ Prahova Ploiești au avut ideea să perfecționeze o metodă profesională de monitorizare a jucătorilor de handbal, a eficacității în teren, a evoluției în apărare și atac, toate raportate la timpul în care acesta a stat pe semicerc. Cei doi au pus pe picioare aplicația, iar Alexandru Nae, un alt tânăr tehnician cooptat în vara trecută de SCM Politehnica Timișoara, a devenit primul care a testat-o.
„Florin Ciupitu și Horia Iancu au lucrat la acest program, și-au dorit să ușureze munca tuturor colegilor de breaslă și au reușit!”, ne-a relatat Alexandru Nae, care apoi ne-a vorbit despre programul în sine:
„Programul este revoluționar, dacă mă-ntrebați pe mine, și chiar mă încearcă emoțiile, pentru că sunt primul din țară care deține această aplicație și am voie să lucrez pe ea la SCM Politehnica Timișoara, unde sunt angajat ca antrenor. Cu ajutorul Dive Shot- Handball Statistics se poate crea o bază de date coerentă, unde fiecare jucător va avea un grafic precis al evoluțiilor sale, pe perioada monitorizării. Nici nu mai încape îndoială, aplicația vine în sprijinul antrenorilor, care pot urmări evoluția și statistica jocului și în timp real, cât și la finalul meciului, când se poate scoate instant o fișă individuală, pentru fiecare sportiv în parte. Dacă vrei să știi care scheme au funcționat mai bine, o poți face rapid, dacă te interesează extrema care a fost mai eficientă, afli totul în cel mai scurt timp”.
Bineînțeles, cel care utilizează aplicația trebuie să cunoască în primul rând foarte bine fenomenul handbal, dar să aibă și anumite cunoștințe de IT.
„Pentru ca Dive Shot- Handball Statistics să răspundă cât mai bine tuturor solicitărilor, este nevoie ca cel care vorbește cu programul și-l interoghează să fie un specialist care să știe limbajul antrenorului, când vorbește despre diferitele scheme ce trebuie aplicate în meci. Trebuie să se priceapă cât mai bine și în domeniul IT. Sunt un pionier al acestei aplicații, așa cum am mai spus, și mă bucur că cei doi tehnicieni de la CS Activ Prahova Ploiești m-au ales pe mine să deschid drumul pentru Dive Shot- Handball Statistics. Și trebuie să vă mai spun că SCM Politehnica Timișoara este printre puținele cluburi din țară, unde aplicația va începe să funcționeze, chiar de la 1 iulie! Pentru că beneficiile sunt vizibile.
Sigur, sunt mai multe informații tehnice pe care ar trebui să vi le furnizez, însă mă opresc aici, pentru că detaliile le veți afla atunci când veți intra în posesia acestui program. Nu vreau decât să ne bucurăm împreună și să înțelegem că de-acum înainte munca noastră va fi mai ușoară și mai eficientă”, a mai spus Alexandru Nae, antrenor la SCM Politehnica Timișoara.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER